FAQ (Najčešće postavljana pitanja)

Šta su Armolan folije?

Armolan folije za zatamnjivanje stakala auta i objekata sastoje se od duboko obojene visoko UV zaštićene poliester folije, koja se koristi za zaštitu od sunčevih zraka i toplote. Naše folije obezbijeđene su specijalnim metalnim omotačem, koji omogućava efikasan odraz sunčeve energije.

Kako se Armolan folije postavljaju na staklo?

Armolan folije su sa jedne strane obložene lijepkom i zaštitnim slojem. Lijepak se aktivira uklanjanjem zaštitnog sloja i prskanjem sa sapunicom. Folija se postavlja na staklo, a sloj vode između nje I stakla omogućiće vam da je pomjerate do željene pozicije. Za više informacija, molimo vas da pročitate upustvo za upotrebu.

Za koje površine su Armolan folije odgovarajuće?

Najbolje opcije su naše folije za ravna stakla. Nije preporučljivo da lijepite folije na površinama koje nijesu glatke. Folije su manje pogodne za polikarbonantne i akrilne površine. Za polikarbonantne površine preporučujemo posebne folije. Ukoliko imate dodatna pitanja, rado ćemo vam odgovoriti.

Koliko Armolan folije mogu smanjiti toplotu?

U zavisnosti od vrste, Armolan folije mogu smanjiti toplotu i do 80 odsto.

Koliko dugo traju Armolan folije?

Životni vijek folija zavisi od različitih faktora, kao što su vrsta vezivanja i mjesto prekrivenog stakla. U idealnim uslovima, folija može trajati više od 10 godina.

Da li je unutrašnja zaštita jednaka tokom dana i noći?

Za sada ne postoje folije koje omogućavaju jednostran pogled na zaštitu u bilo koje vrijeme. Svjetlija strana je uvijek vidljiva.

Postoje li folije sa 0% prenosa svjetlosti?

U okviru Armolan asortimana imamo „black out“ folije koje 100% blokiraju prodor svjetlosti sa obje strane.

Koje su prednosti Armolan folija u odnosu na obojena stakla?

Armolan folije nijesu samo jeftinije već obezbjeđuju do 99 odsto zaštite od UV zračenja i zaštitu od rasipanja razbijenog stakla.

Zašto zaštita od UV zračenja?

Previše sunca (UV zraka) može predstavljati potencijalni rizik po zdravlje. Osim toga, to može da dovede do bledila materijala i unutrašnjeg namještaja. Armolan folije sadrže duboko obojene visoko UV zaštićene poliester folije koje mogu blokirati do 98% UV zraka. Međutim, treba napomenuti da su UV zraci samo jedan dio spektra sunčeve energije. Ostale komponente, poput toplote, infracrvene svjetlosti, vidljive svjetlosti mogu da izazovu blijedenje boje. Zaštita od bledila boje može biti različita i direktno zavisi od vrste folije.

Kako Armolan folije mogu ušteđeti električnu energiju?

Armolan folije za zaštitu od sunca smanjuju toplotu koja ulazi kroz staklo i time smanjuje troškove klimatizacije i hlađenja prostora. Klima uređajima se olakšava kada troše manje energije, a time se produžava i njihov životni vijek. Ušteda u troškovima električne energije direktno zavisi od vrste folije: folije imaju različite stepene refleksije toplote.

Možete li sami da montirate Armolan folije?

Prilično je lako zalijepiti foliju ako pratite instrukcije sa upustva za upotrebu (naše instrukcije za nanošenje možete pronaći na www.armolan.de). Međutim, preporučujemo da koristite usluge specijalizovanih firmi kako biste izbjegli rasipanje i spriječili oštećenja.

Koje folije nudi Armolan?

Armolan proizvodi uključuju reflektivne, nereflektivne, folije visokih performansi, folije za obezbjeđivanje privatnosti, dekorativne i sigurnosne folije.

Da li Armolan folije obezbjeđuju zaštitu od ogrebotina?

Armolan nudi folije sa i bez zaštite od ogrebotina. Korišćenje folija sa zaštitom od ogrebotina ima smisla kod staklenih panela koji moraju imati savršenu površinu, poput izloga prodavnica, stakla displeja, itd. Staklena površina koja je prekrivena folijom može se održavati na uobičajen način, bez bojazni od ogrebotina.

Mogu li Armolan folije zaštititi staklo od razbijanja?

Folije ne obezbjeđuju zaštitu od lomljenja, ali zadržavaju slomljene djelove stakla i time sprečavaju njihovo raspršavanje. Ovo je specijalna zaštita. Površine prekrivene Armolan folijom zaštićene su i od provala, a folije mogu da izdrže više udaraca jakog inteziteta.

Koliko je potrebno za instalaciju Armolan folija?

Vrijeme instalacije zavisi od mnogih faktora, kao što su mjesto nanošenja, pristup objektu koji se prekriva, znanju procesa, vrsti folije itd. Generalno, za prekrivanje automobila, u zavisnosti od vrste vozila, potrebno je od jednog do tri sata bez demontaže.

Koje je minimalno vrijeme sušenja obložene površine?

Minimalno vrijeme sušenja lijepka zavisi od sljedećih kriterijuma: vrsta folije, doba dana ili sezone, mjesto lijepljenja, itd. Minimalno preporučeno vrijeme sušenja običnog prozorskog stakla je nedjelju dana.

Trebaju li Armolan folije posebnu brigu poslije lakiranja? Kako bi obložena staklena površina trebalo da se čisti?

Jedna od prednosti Armolan folija je u tome da ne zahtijevaju posebnu brigu poslije instalacije. Obloženi stakleni panel možete čistiti mekom krpom i vodom, a po potrebi možete koristiti blagi deterdžent. Abrazivna sredstva za čišćenje, krpe i maramice sa hrapavom površinom nijesu pogodne za čišćenje obloženih panela.

Kako zamijeniti postojeću sa Armolan folijom?

Prednost staklenih folija je da ih možete zamijeniti u svakom trenutku. Pojedinačni koraci su sljedeći:

1) Zamijenite postojeću foliju iz ugla pomoću skalpela ili sečiva

2) Naprskajte površinu vodom

3) Uklonite lepljivi ostatak koristeći skalpel

4) Očistite staklo mekom krpom i ako je potrebno običnim sredstvom za čišćenje stakla

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o našim proizvodima i želite više informacija , možete nas kontaktirati:

Tel: ‎+381 66 066 065‎
E-Mail: [email protected]